Kort efter min pappas bortgång, började mitt sökande på allvar. Budskap från Evigheten (Marlo Morgan), Grottan i snön (Vicki Mackenzie), Förunderligt och märkligt (Lena Katarina Swanberg), Uppvindar (Johan Wretman), En bok för kvinnor som har för mycket att göra (Anne Wilson Schaef) m.fl. är några av de böcker som jag slukade med hull och hår. Det blev en aha upplevelse på många plan. Olika plan i mitt medvetande, som var helt nya för mig. Jag var 3 barns mamman, frun, dottern, systern, väninnan, bokhandlaren, redovisningskonsulten och hälftenägaren till ett annat företag. Med andra ord väldigt många bollar i luften, men roligt var det. Efter några år -97/-98 kom jag också i kontakt med meditationen på allvar. Det var en kvinna från Svenljunga, som hade sitt jobb i Gislaved. Varje gång hon handlade i bokhandeln pratade vi om andlighet, mystik, meditation m.m. Den här kvinnan hade precis varit i Varberg och träffat en man som utförde “kristallhealing”. Hon var exalterad över hans förmåga och kunskap. Den här mannen hade hon bjudit till Gislaved för att hålla i en meditation med tillbehör. När jag skriver med tillbehör, så var det när mannen berättade om auran, energier, våra energihjul (chakran), slagruta, pendel m.m. Jag fick komma med på den här meditationen tillsammans med några av mina vänner. Det blev ett väldigt intressant möte. Efter detta möte vill jag bara ha mer av detta. Vi var en grupp på fyra personer, som började meditera tillsammans så smått. Vid några tillfällen besökte vi också mannen från Varberg och fick då lära oss mer om den andliga biten, som många då kallade för New Age. Vid ett tillfälle hösten -98, nämnde “Varbergs” mannen att jag skulle läsa böcker om St Germain. Jag hade ingen aning om vem/vad detta var, men sagt o gjort besökte jag Guldkorn i Varberg för att leta efter någon bok med detta namn. Detta var en alternativbokhandel, som hade allt mellan himmel och jord som har med mystik och andlighet att göra. Tyvärr är den nedlagd idag. Jag hittade naturligtvis en bok som hette: Fortsatta studier i Alkemi, Saint Germain. Köpte den och läste ut den i ett nafs. Det var som om jag hade läst den innan? kunskapen som förmedlades var inte ny för mig. Detta satte naturligtvis myror i huvudet på mig. Hur kunde jag känna igen och förstå något som jag aldrig hade läst innan. Efter den här boken brakade det lös på allvar. Det var som om något hade öppnats upp inom mig, en slumrande inre kunskap. Min nyfikenhet exploderade och fick naturligtvis balanseras med familj, jobb och vänner.
Jag förstod också senare att den här fantastiska slumrande kunskapen/visdomen finns hos oss alla. Vi väljer var och en om/hur/när vi ska ta del av den här inre visheten.
Under min fantastiska resa, så har jag införskaffat mig många olika verktyg/nycklar för att utvecklas vidare som människa.